maandag 18 juli 2011

De bal is rond.


Een voetballiefhebber die gisteren het WK vrouwenvoetbal niet bekeken heeft, miste een grote kans om er getuige van te zijn dat de bal echt rond is, en dat alles wat rond is moet rollen.
In deze wedstrijd rolde de bal 120 minuten, non stop. Je zag 22 speelsters in beeld die allemaal met 1 ding bezig waren "de bal". Geen ijdelheid, zoals bij Ronaldo, die voor elke vrije trap, onverdiend een standbeeld van zich zelf maakt. Hij staat als een adelaar die een kuikentje, vermomd als een bal, veroverd. Kijkt heel onderzoekend naar het "muurtje", en schiet uiteindelijk meestal tegen de billen of kruisen van de tegenstander, de tribune of naar de maan......Vervolgens kijkt hij wanhopig of verwijtend naar de hemel alsof God de schuld is van de mislukking. Een andere speler geeft een gemene dodelijke schop tegen zijn tegenstander wanneer hij de bal kwijt raakt of schiet in het gezicht van de trainer wanneer hij gewisseld wordt. Of een team staat de hele wedstrijd stil wanneer er een voorsprong is, om tijd te rekken. Al dit soort dingen zag ik niet bij het vrouwenvoetbal.

Gisteren was Japan afgeschreven. De USA stond voor. Tot de laatste minuten van de tweede verlenging  geloofden de Japanners dat de bal rond is en ze hebben gewonnen.

En nu mijn oproep aan alle trainers van het mannenvoetbal. Laat je spelers 2 maal per dag verplicht naar een opname van deze wedstrijd kijken. Geloven dat de bal rond is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...